Jag samlar på något udda

Min mormor sade till mig att om man har fler än två av en och samma sak, då är man en samlare. Jag äger tre stycken enarmade banditer så då får jag väl räkna mig till en av de som samlar på såna. Det får mig att vara lite annorlunda, att sticka ut lite från mängden. För jag tror nog inte vi är så många som samlar just på såna spelautomater. De tre maskinerna skiljer sig åt från varandra lite grand och jag tänkte berätta lite mer om dem.

Mina samlingsobjekt

Den äldsta maskinen jag äger är helt mekanisk. Den har tre stycken hjul och på dem är det en blandning av körsbär och andra frukter. Jag har ännu inte börjat laga den, men när den är färdig så kommer den att funka fint. Den andra jag har är både elektrisk och mekanisk så att säga. Hjulen fungerar lite på samma sätt men i den så är det ett kretskort som avgör om det ska bli vinst eller inte. Den mest spännande är dock den tredje. Det är en hyfsat modern apparat som jag kommit över. Den är helt digital och innehåller både bonusspel och free spins som ger extra vinster. Att snurra på den är nästan som att snurra på ett online casino, fast det är ju bara ett enda spel i den. Den funkar ganska bra så det enda jag ska göra med den är att putsa upp den. Nu är jag på jakt efter fler maskiner, jag berättar mer när jag har hittat en jag vill ha. 

19 Jul 2018

Stick ut ur mängden

Aldrig har det varit så lätt att publicera sig själv. Med hjälp av internet och sociala medier kan vem som helst nå ut med vad den vill. Problemet är förstås att när alla kan publiceras så blir det mycket svårare att synas i mängden och det är denna problematik som vi kommer att fokusera detta blogginnehåll på. Det finns en massa knep man kan ta till för att synas i sociala medier, men arbetet för att synas blir allt med specifikt och komplicerat. Det finns en jättebra bok i ämnet kallad Mediababe, skriven av journalisten Jacqueline Kothbauer, och det var den boken som inspirerade mig att starta denna blogg. Vare sig boken eller Kothbauer har dock något med min blogg att göra.

Jag välkomnar alla att ta del av det jag postar här och tycker att det vore väldigt roligt om vi kunde kommunicera lite med varandra via kommentarsfältet.