Vill du bli en influencer?

Funderar du på att satsa på en karriär som influencer? För att bli en framgångsrik influencer så krävs det hårt arbete samt att ha en kärlek till dina följare. Jag tänkte dela med mig av ett gäng med bra tips på hur du ska tänka eller göra för att lyckas som en bra influencer.

Smarta tips på hur du lyckas som influencer

Först och främst, se till att nischa dig och skriv om det du kan och det du gillar. Det gäller att tycka om det du gör och fokusera på bara det. Det är viktigt att känna att du brinner för det du gör, annars kommer du att tröttna och då kommer du att bli av med följare.

För att få bra följare så gäller det att hitta din målgrupp. Det är bra att ha koll på vad dina följare gillar, så att de fortsätter följa dig.

Sedan, se till att anpassa dig. Det kan vara bra att ha en så kallad huvudkanal du fokuserar på. Antingen en egen blogg, ett Instagram-konto eller en Youtube-kanal. Du bör även anpassa det materialet du lägger upp till den plattform du använder. Det oavsett om du lägger upp videos, bilder eller text. 

Självklart kan det vara en bra idé att använda sig av flera plattformar, men då är det viktigt att materialet anpassas därefter.

Fler bra tips

Oavsett om du har en eller flera plattformar så är det viktigt att du ser till att regelbundet uppdatera. Det är bra att göra det flera gånger per dag. Hellre många korta uppdateringar, än att du tar en dag i veckan och sammanfattar allt. Det kommer ingen att orka läsa. 

Sedan var det ju att hitta följare, där måste du vara aktiv och sprida din kanal genom att marknadsföra dig på flera sätt. 

Se även till att ta hand om dina följare, lyssna på dem, svara på deras kommentarer med mera. 

Ett annat bra måste-tips är att du ska SEO-optimera ditt material genom att använda dig av trendande hashtags och nyckelord samt länkar. 

Sist men inte minst, var personlig, våga visa dig själv, som du är och skippa att ha en fasad som inte stämmer. Det håller inte i längden.

23 Jun 2020

Stick ut ur mängden

Aldrig har det varit så lätt att publicera sig själv. Med hjälp av internet och sociala medier kan vem som helst nå ut med vad den vill. Problemet är förstås att när alla kan publiceras så blir det mycket svårare att synas i mängden och det är denna problematik som vi kommer att fokusera detta blogginnehåll på. Det finns en massa knep man kan ta till för att synas i sociala medier, men arbetet för att synas blir allt med specifikt och komplicerat. Det finns en jättebra bok i ämnet kallad Mediababe, skriven av journalisten Jacqueline Kothbauer, och det var den boken som inspirerade mig att starta denna blogg. Vare sig boken eller Kothbauer har dock något med min blogg att göra.

Jag välkomnar alla att ta del av det jag postar här och tycker att det vore väldigt roligt om vi kunde kommunicera lite med varandra via kommentarsfältet.