Olika sociala medier

Idag behöver ingen vara ensam om de inte vill. Nätet är fyllt med olika sorters sociala medier. Det är mycket vanligt att så att säga socialisera och umgås, men via nätet eller mobilen. Bland de sociala medier som många använder i dag finns Facebook, Twitter, Instagram, snapchat och Kik. Det är både privatpersoner, företag, politiker, kändisar med flera som nyttjar dessa medier, för att synas, eller för att umgås. 

15 Oct 2018

Stick ut ur mängden

Aldrig har det varit så lätt att publicera sig själv. Med hjälp av internet och sociala medier kan vem som helst nå ut med vad den vill. Problemet är förstås att när alla kan publiceras så blir det mycket svårare att synas i mängden och det är denna problematik som vi kommer att fokusera detta blogginnehåll på. Det finns en massa knep man kan ta till för att synas i sociala medier, men arbetet för att synas blir allt med specifikt och komplicerat. Det finns en jättebra bok i ämnet kallad Mediababe, skriven av journalisten Jacqueline Kothbauer, och det var den boken som inspirerade mig att starta denna blogg. Vare sig boken eller Kothbauer har dock något med min blogg att göra.

Jag välkomnar alla att ta del av det jag postar här och tycker att det vore väldigt roligt om vi kunde kommunicera lite med varandra via kommentarsfältet.